top of page
Relaxing Massage

Verjongen met ReFitGroningen
Massage & Therapieën

De heilzame werking van massage

Bijgewerkt op: 14 nov. 2023

Al duizenden jaren wordt massage toegepast voor ontspanning, betere prestaties, voor verlichting van pijn, sneller herstel van ziekten en om er mooi uit te zien. Massage wekt het gevoel van ontspanning en geborgenheid op en werkt na de behandeling door als een bijzondere beleving van "herboren worden".


Ik wordt steeds verrast en geïnspireerd door de effecten van massagetherapie!


We kennen oosterse en westerse massage met meerdere subsoorten. Ze verschillen van elkaar in technieken om behaaglijk gevoel te creëren en op de manier waarop zij zelfherstellend vermogen van het lichaam activeren. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat zij veel dieper gaan dan het fysieke niveau alleen. De behandeling heeft heilzaam invloed op onze psyche, emoties en geest.

Het is praktisch niet te onderscheiden: of de bevordering van bloed -en lymfestroom, verbeterde stofwisseling in de huid en spieren, geoptimaliseerde overdracht van zenuwimpulsen ons helpt te ontspannen en positieve emoties te ervaren. Of dat we door het vrijkomen van gelukshormonen, positieve stemming, inzichten, verhoogde concentratie en uitgerust zijn lichamelijk betere conditie bereiken. Ik denk dat hier geen begin en einde is maar een doorstromend, dynamisch geheel is, uniek voor elk mens.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page