top of page
Relaxing Massage

Verjongen met ReFitGroningen
Massage & Therapieën

De positieve effecten van massage

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022

Massage is meer dan een aangename ontspannende ervaring. Het herstelt balans en bevorderd zelfgenezend vermogen van het lichaam en geest. Het stimuleert de doorbloeding en zuurstoftoevoer in de weefsels, heeft gunstig invloed op het zenuwstelsel en hormoonhuishouding wat voor afname van stress zorgt.

In de moderne maatschappij stellen we vaak hoge eisen aan ons degelijks leven en prestaties. Het vraagt van ons tijd en energie die het lichaam kan gebruiken om zichzelf weer in harmonie te brengen.


De genezende kracht van massage werd al eeuwen geleden ontdekt en gebruikt om men tegen kwalen te beschermen, fit en energiek te laten voelen en jonger eruit te zien. Tegenwoordig blijkt er uit steeds meer onderzoeken dat effecten van massage het immuunsysteem kunnen stimuleren om ontwikkeling van ziekten voorkomen.


Zowel fysieke inspanning als stress hebben nadelige gevolgen voor alle systemen en organen in het lichaam en beïnvloeden de algehele welbevinding.

Massage helpt ons om te ontspannen, "uit het hoofd te gaan", zelfregulerend mechanisme te activeren en het evenwicht te herstellen.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page