Relaxing Massage

Verjongen met ReFitGroningen
Massage & Therapieën

 
 

De positieve effecten van massage

Bijgewerkt op: nov 4

Massage is meer dan een aangename ontspannende ervaring. Het herstelt balans en bevorderd zelfgenezend vermogen van het lichaam en geest. Het stimuleert de doorbloeding en zuurstoftoevoer in de weefsels, heeft gunstig invloed op het zenuwstelsel en hormoonhuishouding wat voor afname van stress zorgt.

In de moderne maatschappij stellen we vaak hoge eisen aan ons degelijks leven en prestaties. Het vraagt van ons tijd en energie die het lichaam kan gebruiken om zichzelf weer in harmonie te brengen.


De genezende kracht van massage werd al eeuwen geleden ontdekt en gebruikt om men tegen kwalen te beschermen, fit en energiek te laten voelenen en jonger eruit te zien. Tegenwoordig blijkt er uit steeds meer onderzoeken dat effecten van massage het immuunsysteem kunnen stimuleren om ontwikkeling van ziekten te voorkomen.


Zowel fysieke inspanning als stress hebben nadelige gevolgen voor alle systemen en organen in het lichaam en beïnvloeden de algehele welbevinding.

Massage helpt ons om te ontspannen, "uit het hoofd te gaan", zelfregulerend mechanisme te activeren en het evenwicht te herstellen.17 keer bekeken0 reacties