top of page
Relaxing Massage

Verjongen met ReFitGroningen
Massage & Therapieën

Het belang van voldoende rust en beweging

Bijgewerkt op: 16 dec. 2022

Hoe voorzichtig we ook zijn, hebben we wel eens te maken met een blessure, pijn in de rug, nek en schouders, knieën, problemen met gewrichten en andere aandoeningen die onze bewegingsvrijheid beperken en voor veel ongemakken zorgen. Daarnaast kan stress, spanning en vermoeidheid lichamelijke klachten uitlokken.


Gelukkig zijn er manieren om de schade aan bewegingsapparaat te voorkomen en bij al bestaande problemen de pijn te verlichten en het herstel te bespoedigen.


Hoe kan massage hierbij helpen?


Massage verbetert doorbloeding en stofwisseling in de spieren en heft plaatselijke verkrampingen op waardoor pijnloos en vrij bewegen (weer) mogelijk is. Het ontspannende effect van massage draagt bij goede nachtrust, betere concentratie, positieve stemming, bevordert coördinatie en reactievermogen. Het bewegen is essentieel om spieren soepel en sterk te houden. Door ontspanning en voldoende beweging blijven de spieren in betere conditie wat de kans op overbelasting en letsel aanzienlijk vermindert. Bovendien beschermen sterke spieren de gewrichten zodat het kraakbeen goed blijft.

En dat is niet alleen van belang om gezond oud te worden maar om ons in het dagelijks leven actief, fit en energiek te voelen.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page