top of page
Relaxing Massage

Verjongen met ReFitGroningen
Massage & Therapieën

Sportmassage en ontspanningsmassage.Veel van mijn nieuwe cliënten stellen de vraag wat het verschil is tussen de sportmassage en ontspanningsmassage. Is het eerste eigenlijk alleen voor sporters?


Bij beide soorten behandeling worden speciale technieken gebaseerd op Zweedse massage toegepast. Het doel hiervan is balans en algeheel welbevinden. Deze methode verbetert doorbloeding en stofwisseling in de huid en spieren en stimuleert afvoer van overtollige vocht en afvalstoffen. Daarnaast bevordert het ontspanning en zorgt voor betere nachtrust.


Vanzelfsprekend is de massage zo wel bij het sporten als bij elke andere vorm van lichamelijk arbeid, inspanning en stress aanbevolen.


Tijdens de sportmassage worden vooral de spieren uitgebreid behandeld . Na lichte, grote en oppervlakkige bewegingen om de spieren op te warmen wordt er overgegaan tot krachtiger, dieper massage gericht op de groepen spieren waar specifiek aandacht nodig is. Bijvoorbeeld bij pijn, stijfheid of spierknopen. Maar ook preventief om de spieren soepel te houden en blessures te voorkomen.


In de moderne wetenschap worden er steeds meer voordelen ontdekt van deze ‘s werelds oudste vorm van geneeswijze.
28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page