top of page
Relaxing Massage

Verjongen met ReFitGroningen
Massage & Therapieën

Massage bij stress en vermoeide spieren

Bijgewerkt op: 25 feb. 2020

Iedereen kent het gevoel van vermoeide en stijve spieren na het sporten of een lange werkdag. Het is dan heel prettig om je weer ontspannen en pijnvrij te voelen, rustig gaan zitten of liggen en over de pijnlijke plek wrijven. Dit is een van de principes waar massage op gebaseerd is.


De helende kracht van massage


Een van de situaties wanneer massage snel en doeltreffend werkt is wanneer na te veel of ongebruikelijke bewegingen de spieren stijf en pijnlijk voelen. Na overbelasting ontstaan er kleine scheurtjes in het spierweefsel. De spier spant zich daarom aan om verdere letsel te voorkomen. Op een lange termijn kan het leiden tot littekenvorming.

Een verkeerde houding of stress kunnen eveneens voor vervelende klachten zorgen zo als rugpijn, stijve nek en schouders.


Massage is een uitstekende methode om al deze oorzaken van pijn en stijfheid op te lossen.

De zachte aanraking en druk geven onmiddellijk kalmerend effect en verbeteren de doorbloeding in de huid en de spieren. De hersenen krijgen via de huid en zenuwreceptoren signalen om de spieren te laten verslappen. Het bloed en lymfe gaan makkelijker stromen waardoor de zuurstof sneller opgenomen wordt en de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Tijdens de behandeling worden de spieren steeds soepeler waardoor de druk op gewrichten afneemt. Dat leidt tot het herstel en brengt de spieren terug tot hun normale conditie. Dat bevordert de gezonde houding en mogelijkheid om weer ontspannend en pijnvrij te kunnen bewegen.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ontspanningsmassage

Tijdens deze behandeling wordt u op tafel met een speciale warme olie gemasseerd. Indien u wenst kan er een etherische olie toegevoegd worden aan de basis-olie. U kunt kiezen welke geur en werking u h

bottom of page