top of page
Relaxing Massage

Verjongen met ReFitGroningen
Massage & Therapieën

De kracht van Reiki

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2021

Reiki is een zeer effectieve en aangename behandelmethode waarbij zelfherstellend vermogen geactiveerd en bevorderd wordt en de oorzaak van de klacht/aandoening aangepakt wordt.

Dat gebeurt met behulp van handoplegging.


De naam stamt af vanuit Japanse term Rei Ki wat Universele levensenergie betekent. Deze energie is de levenskracht die in elk mens (en alles wat leeft) aanwezig is. Het weerspiegelt de gezondheid en houdt het in stand.

Reiki werd in het midden van de 19de eeuw door Japanse leeraar, docent aan de universiteit in Kyoto, Mikao Usui ontdekt. Hoewel Reiki al eeuwen gebruikt werd, was het minder toegankelijk en bekend voor iedereen. Later, in de 20 ste eeuw, brachten zijn opvolgers het naar het Westen.


Het voordeel van deze methode is dat Reiki precies heelt waar het nodig is. Het behandelt niet alleen de waarneembare verschijnselen zo als pijn of ongemak maar gaat dieper, naar waar het ontstaan is. De oorzaak kan zowel op een fysiek als op een mentaal, emotioneel of energetisch niveau liggen. Deze eenvoudige en krachtige manier van behandelen kan daarom bij lichamelijke en psychische klachten snel en doeltreffend werken.


Daarnaast werkt Reiki ontspannend en brengt het lichaam en geest in evenwicht.46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page